ДАНС арестува британец в Кюстендил с над един терабайт детско порно

снимка: МВР, архив

Служители на ДАНС задържаха в Кюстендил британец за разпространение на детско порно.

Акцията е проведена на 18 септември под ръководството на Районната прокуратура в областния град.

Арестуваният чужденец използвал ресурсите на интернет платформа, в която потребители от цял свят реализирали целенасочен контакти помежду си с цел обмяна на материали, съдържащи сексуално насилие срещу деца.

Той придобивал, съхранявал и разпространявал тези материали чрез e-mail кореспонденция с други лица от цял свят със сходни интереси.

Предстои да бъде направен анализ на иззетата пощенска кутия с оглед установяването на всички други е-мейл адреси, представляващи интерес.

На иззетия преносим компютър на лицето е установено наличието на голям брой видео и снимков материал (над 1 терабайт незаконно съдържание), показващ сцени със сексуална експлоатация на деца на видима възраст между 7 и 16 години - единствено момчета. Поради този факт лицето спада към групата на т.нар. "boylovers".

45-годишният чужденец е задържан за 24 часа, като от Районна прокуратура – Кюстендил му е повдигнато обвинение за престъпление по смисъла на чл. 159, ал. 4, вр. ал. 2 от Наказателния кодекс, за което максималното предвидено наказание е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 2000 лв.

Британецът е роден в Сидни, Австралия, но живее в България от 1994 година, съобщиха от МВР. От 1995 година е със статут на постоянно пребиваващ в страната.

Съгласно събраните данни преди да се установи в България е живял в още десет държави - Австралия, Индия, Португалия, Египет, Унгария, Франция, Великобритания, Нидерландия, САЩ и Италия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK