Даниела Савеклиева за кабинката в Банско: Време беше да се вземе това решение!

Снимка: Infomreja.bg

„Това е добрата новина от днес!“ Така народният представител Даниела Савеклиева коментира излязлото преди час решение на Министерски съвет за построяването на ски лифта в Банско.

„Смятам, че това решение беше най-рационалното и беше време да се случи. Още повече, че преди 3 години именно правителството на „Борисов 2“ реши, че туризмът ще бъде приоритет и се отдели в отделно министерство“, каза депутата.

Приходите от туризма от първите десет месеца на 2017 са с ръст 10% и са близо 6,5 милиарда лева. Чуждестранните ни туристи са се увеличили със 7,5 милиона отново през първите десет месеца. Според статистиката 70% от чуждите туристи се завръщат отново в България, което показва качеството, обяви още Савеклиева.

„В крайна сметка зимният туризъм трябва да бъде приоритет. Банско е световно доказан лидер в зимните спортове и като дестинация. Не е нормално толкова много хора, които посещават курорта, да прекарват два-три часа само в чакане за да се качат на лифта. Това е наистина добрата новина за днес.“

Даниела Савеклиева каза, че най-важно е спазването на закона и инвестиционното намерение се съобразява с който.

„Това, което казва Европейската комисия, е изключително стриктно. Нито едно правителство не би си позволило санкции от Комисията и да не спази законодателството. В крайна сметка това, което приемаме в Народното събрание до голяма степен е свързано с европейските директиви и уеднаквяване на нашето законодателство с европейското. Така че никой не би си позволил губи нарушения или целенасочено да нарушава законодателството. В крайна сметка трябва да се види инвестиционното намерение, което също преминава през оценка на въздействието върху околната среда и тогава се преценява. В нашия регион надали има някой, който мисли, че това не е необходимо.“

Междувременно на провелата се среща с жирналистите Даниела Савелиева разчупи питка и раздаде по парче на присъстващите. Тя благодари за сътрудничеството и пожела повече добри новини. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK