Депутатска равносметка: Магистрала "Струма" е приоритет за Благоевградско

Снимка: Infomreja.bg

"Зелените" - трън в очите на "строителя"

Тежка политическа година за структурите на ГЕРБ в страната и в Благоевградска област, но с важни проекти.

Такава равносметка направиха народните представители и евродепутатът Андрей Новаков, които днес дадоха последната си пресконференция за 2019 г. в централата на партията в Благоевград.

Новаков – който пое поста на областен координатор на мястото на Даниела Савеклиева, представи своето виждане за политическия живот в Пиринско, а отчет за дейността си като депутати направиха Александър Мацурев (Банско), д-р Емил Тончев (Разлог), Георги Динев (Петрич), Стефан Апостолов (Симитли).

Всички се обединиха около мнението, че изборите – европейските и местните, са ключовите събития за годината, а проектът – стратегически и национално значим, който се случва в областта е изграждането на АМ „Струма“.

Вчерашното посещение на премиера при новия тунел на АМ „Струма“ Новаков определи като доказателство за личната му ангажираност към проекта, който не е важен само за Благоевград, но и за целия регион.

Новаков каза, че с последното постановление на МС за отпускане на 6 млн. лв. за Благоевградско, премиерът е дал шанс да продължи развитието на региона.

Ние трябва да станем по-добри обясняването защо е важна магистралата. Мисля, че „зелените“ имат свои възгледи и ги уважавам, но не може 234 души да загинат за година в Дефилето и ние да стоим безучастни, каза Новаков.

Георги Динев определи годината като натоварена.

Най-важният проект за областта ни е изграждането на АМ „Струма“. Археолозите успяха да намерят общ език със строителите, което не позволи да се спре изграждането на магистралата. Тунел „Железница“ се очертава като най-модерният тунел не само в България, но и в Европа.

Динев даде отговори и по темата за пътя от Рупите до Хераклея Синтика, който бе спрян от РИОСВ-Благоевград, за изграждане.

Проблемът дойде от хора, които не мислят за бъдещето, а искат да направят мръсно на управата. Аз съм убеден, че път ще има.

Александър Мацурев заговори и за още един важен проект.

Проектът за прокарване на газопровод Симитли – Разлог – Банско, е много важен и дава възможност за противодействие с мръсния въздух. Очаква се през 2020 да се реализира стартът му. Областта ни има два основни проекта – АМ „Струма“ и този газопровод. Всяка една област трябва да има приоритети, а това са нашите.

И говорейки за инвестиции, Стефан Апостолов напомни за индустриалната зона „Симитли – Благоевград“, за която още през октомври стана ясно, че има идея да се осъществи след необходимите отчуждавания на земи.

Очаква се през 2020 зоната да бъде в етап на строителство.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Анонимен08:10 - 28.12.2019
Здравейте бразилският хит сериал Сто години сьн има 95 епизода
Анонимен08:10 - 28.12.2019
Здравейте препорьчвам ви бразилският хит сериал Сто години сьн всяка вечер без сьботите и неделите от 21 до 21 55 22 часа И всяка сутрин без сьботите и неделите от 10 до 10 55 11 часа по Бтв Лейди
Анонимен07:59 - 28.12.2019
Здравейте повторение сезон 2 на германският хит сериал Спасители в планината всеки следобед без сьботите и неделите от 16 до 16 55 17 часа по Бтв
Анонимен07:58 - 28.12.2019
Здравейте препорьчвам ви германският хит сериал Спасители в планината засега с 11 сезона Изльчен до сезон 5 по Бтв Лейди

FACEBOOK