Лидерът на ГЕРБ-Благоевград: В Благоевград, Банско и Сандански резултатите от изборите бяха шокиращи

Снимка: ГЕРБ

Новаков обяви, че структурата влиза в режим на кампания

Евродепутатът и координатор на ГЕБР-Благоевград, Андрей Новаков направи задълбочен анализ на изборите, проведени между 27-и октомври и 3-ти ноември в Пиринско.

На последната пресконференция за 2019, новият координатор на партията в областта успя да отбележи основните грешки, допуснати през 2019 и да набележи задачите, които стоят пред структурата на партията през 2020.

За мен в Благоевград, Банско и Сандански резултатите бяха шокиращи, започна Новаков.

Няма как да видя нещо положително на фона на многото работа, която беше свършена, но хората излязоха и ни наказаха. Това е единствената оценка, която има значение за нас. Аз съм сигурен, че дори и да възстановим структурите ни, както бяха преди време, така че да са в най-виталната си форма, ако хората решат да излязат и да гласуват срещу ГЕРБ – пак ще излязат и пак ще го направят. Ако ще и във всеки вход да имам клуб. Затова задачата ни е да върнем доверието в хората, което по тези места липсва. Това ясно личи и по резултатите – в Благоевград от 41 общински съветници – имаме 6. Това не може да бъде положително. В Банско и Сандански имахме големи очаквания, които не се оправдаха, категоричен бе Новаков.

Той допълни относно подготовката на партията за следващите избори за парламент, че още от януари ГЕБР влиза в режим на кампания.

„С диалог за да възстановим доверието и да го подсилим там, където вече го имаме“, допълни Новаков.

Новаков направи по-задълбочен анализ с поставен въпрос защо се стигна до загуба на доверие у гласоподавателите.

„Със сигурност не става дума за несвършена работа. По метода на изключване остават действията на кметовете – това, което са или не са направили, кампанията, която е водена срещу тях, а и това, че не сме реагирали на нея. И в Благоевград, и в Банско имаше напрежение по изпълнението на два проекта и недоволството на гражданите.“

Според Новаков на някои от местата е имало вот не в подкрепа на други кандидати, а срещу кандидатите на ГЕРБ.

„Сливащият път при номинации ще имам предвид следното: едно е да номинираш някого, който би станал добър кмет, и друг - който е добър кандидат с безупречна биография, който спазва поведение, заемайки длъжността.“

А дали ще има рокади в областната структура след като пое поста на координатор, Новаков отговори:

Не можем да говорим за рокади. А заради пътя, в който търсехме най-ниското съпротивление, стигнахме на някои места дотук. Искам да видя как се справят структурите, за да набележим как се работи занапред.

Има места, в които очаквам много повече от структурите. В Гоце Делчев бяха дадени над милион за развитие, но след няколко интензивни срещи, които направихме – има сериозни проблеми, за които въобще не се говори. Едно училище продължава ремонтът си насред зима, общината дължи 3 млн. на РИОСВ, болницата е задлъжняла. Нашите съветници не се страхуваха да задават такива въпроси.

Бившият областен координатор Даниела Савеклиева отбеляза:

2019 бе година на два сериозни избора. На евроизборите Благоевградска област бе първа в цялата страна. През октомври местните избори не бяха така добри, но имаме добри резултати в Разлог и Петрич. Това доведе и до промени в областната ни структура. Смятам, че с това решение да се оттегля, за да дам възможност на някой с повече активност и енергия, по никакъв начин не отивам в сянка и няма да спра да бъда активна. Смятам, че с енергията и хъса на Новаков ще се постигне стабилизация, ентусиазъм. Продължаваме всички заедно.

 

КОМЕНТАРИ

Гърмен18:20 - 29.12.2019
И във общ. Гърмен положението е трагично.
Милчо Москов19:31 - 28.12.2019
За Гоцето и Жостово сте претръпнали от безброй шокове, така че не си губи времето да ходиш до там, пък и не знаеш пътя...
Терзиев15:43 - 27.12.2019
Как няма да са срещу кандидатите за кметове на ППГЕРБ, като г-жа Савеклиева взима пари от опонентите кмитове и спи в техните хотели по време на кампании
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK