Даниела Савеклиева откри изложбата „Български възрожденски къщи”

снимки: Община Благоевград

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева откри в зала „22 септември” изложбата „Български възрожденски къщи” на младия автор Тодор Нанчев.

Авторските модели са ръчно изработени и пресъздават духа на българската възрожденска архитектура. Творбите са част от проект разработен от Регионален научноизследователски център "Балканите - Европа".

”Само няколко дни ни делят от националния ни празник – 3 март. Това е ден, в който всеки от нас си дава сметка, че носи в душата и сърцето си любовта към Майка България. Доказателство за това е проектът на младия творец Тодор Нанчев. Той представя богатството и уникалността на  българското културно-историческо наследство и ценностите на Възраждането, което е съкровена част от българската идентичност”, каза Даниела Савеклиева пред гостите, дошли на откриването на изложбата. Парламентарният шеф припомни и постигнатия успех от ръководството на общината – кандидатурата на Благоевград, съвместно със София за Европейска столица на културата 2019.

Гости на събитието бяха президентът на Американския университет Майкъл Истън, доц. д-р Мария Серафимова, преподавател в ЮЗУ и ръководител на проекта „Балканите-Европа”, студенти от Югозападния университет, културтрегери.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK