Петър Паунов: Баничарници и кебапчийници не спазват правилата, ръкавиците разнасят потенциална зараза

Снимка: Infomreja.bg

83-ма човека са под карантина, подавайте сигнали

Призовавам за засилено внимание!!! Вирусът е в Перник, Благоевград, погледнете какво се случва в Банско. Моля за подаване на своевременни сигнали, част от хранителните обекти, които се постарахме да работят, баничарници, кебапчийници, не спазват ограничения. Екипите на Агенцията по храните са на място.

Всеки, който продава с ръкавици разнася потенциална зараза. Ръкавиците, с които подавате баничките и броите парите с тях, са източник на зараза. Всеки един от продавачите трябва след всеки клиент да измива ръцете си с дезинфектант и след това да продължи да обслужва клиентите, обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

По негови думи през вчерашния ден е имало многобройни сигнали от граждани за масово не спазване на разстоянието на опашките. Отделно от това всички цехове, от които подават сигнали, не посочват точни адреси.

РЗИ е на терен, както и Агенция по храните, проверяват всички. В цеховете имало много хора, те са за това, но там, където няма раздадени маски и дезинфектанти, те трябва да бъдат затваряни, категоричен беше Паунов.

Що се отнася до разписанието на автобусите от 171 курса, които се извършват дневно, остават 68. Повече от 60% ще бъдат преустановени, поради свръх намалението на потока от пътници. Всички населени места продължават да имат връзка, изключение правят Горна Брестница, Церовица и Бобешино.

„Работата на социалния патронаж – колегите се отзовават на нуждаещите се. Моля всеки, които има близък да се погрижи за него. Не може хората да звънят и да казват, децата няма да ми занесат храна, за да не ме заразят. Такова нещо е недопустимо“, категоричен беше градоначалникът.

В момента 83-ма са поставени под карантина в Кюстендил. Продължават да се издирват хора, които са се завърнали от рискови дестинации и не спазват карантината.

Работим на непрекъснат режим, за да можем да подсигурим спокойствието на гражданите. Всеки, които се прибира от рискова дестинация, незабавно да спазва карантина. Освен опасностите, които носят за нас, те носят и наказателна отговорност – затвор и глоба, предупреди Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK