Даниела Савеклиева: Категорично се противопоставяме на опитите на БСП с интриги да очернят Д. Добрев

Снимка: Infomreja.bg

На пресконференцията с народния представител от област Благоевград – Даниела Савеклиева, бе обсъдена най-актуалната тема, засягаща партия ГЕРБ, за оставката на Делян Добрев.

„Делян Добрев е човек с висок морал, подаването на оставка е акт, който доказва това. Ние от ГЕРБ в Благоевградска област категорично се противопоставяме на опитите на БСП с манипулации, интриги, активни мероприятия да очернят колегата ни, затова призоваваме цетралното ръководство на партията да не приема оставката на Делян.“

Тя подчерта, че Добрев е доказан експерт и професионалист, политик достоен за уважение, затова колегите й от цялата област, 14-те общински ръководства на партията и симпатизанти са заявили пълната си подкрепа и застават зад него. Самата Савеклиева познава лично Добрев и е наясно с неговия професионализъм и отношение към хората.

„Само така, заедно и единни, можем да дадем отпор на практиката на „другарите” от БСП с лъжи и клевети да елиминират достойните. Убедени сме, че Делян ще докаже истината в съда, а ние от ГЕРБ в Благоевградска област ще го подкрепим в неговата битка”, каза още Савеклиева.

Тя призовава кметът на Хасково Добри Беливанов да постъпи честно и да подаде оставка след като политическата подкрепа за него е изчерпана.

Другата тема, която бе засегната, се отнасяше за увеличението на минималните пенсии от 1. октомври на 200 лв. Според Савелиева това е част от политиката на управляващата партия за намаляване на бедността сред българските пенсионери.

Говорейки за хора от трета възраст, народният представител похвали кметовете на общините в Благоевградско, които доста добре се справят с кандидатстването и усвояването на средства по европейски проекти, благодарение на които се ремонтират домове за стари хора.

На територията на област Благоевград има около 5 жилища, в които са настанени хора от третата възраст, жени с ментални проблеми, хора без близки. Тези институции са в добро състояние и дори може да се каже, че Пиринско е сред водещите райони по поддръжка на домовете, каза още Савеклиева.

Относно наболелия въпрос в Община Благоевград за Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, Даниела Савеклиева подчерта, че първо трябва да мине проверката и да се произнесат компетентните органи.

За ИНФОМРЕЖА депутатката допълни, че нападките, които Бонка Ичкова „хвърли“ върху зам.-кмета Христина Шопова са неоснователни. „Г-жа Шопова е един професионалист, който се е доказал и хората виждат успехите в областта на културата и не само. А за нас е най-важна оценката на хората. Това е доказателство за добре свършената работа!“

Относно „обвинението“, което бе заложено в писмото до медиите от Ичкова, че управлението на Шопова е еднолично, Савеклиева коментира, че казусът се превръща в лични нападки, които са неоснователни. А д-р Камбитов – кмет на Благоевград, бе защитен като човек, който е отворен и е сред народа, което опроверга твърдението, че Общината и ръководителят ѝ „са недосегаеми“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK