Даниела Савеклиева е новият областен координатор на ГЕРБ

Костадин Хаджигаев и Даниела Савеклиева, снимки: infomreja.bg

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Даниела Савеклиева бе избрана за областен координатор на ГЕРБ в Пиринско на мястото на досегашния партиен лидер и областен управител Костадин Хадгжигаев.

Рокадата е станала по време на заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, проведено тази вечер, съобщиха източници на ИНФОМРЕЖА. Савеклиева е била единственият кандидат за поста.

Отстраняването на досегашния областен координатор Костадин Хаджигаев стана факт на Изпълнителна комисия на 6 март, но до ден днешен от партийната централа не излязоха с официална информация, че той вече не заема ръководната длъжност.

Немалко имена се спрягаха за мястото на Хаджигаев. Освен парламентарния шеф Савеклиева сред сочените за негов наследник бяха кметът на Благоевград Атанас Камбитов, заместник-областният управител Георги Баханов и депутатът от Гоце Делчев Георги Андонов.

Част от аргументите за кадровата смяна са, че не е редно партийният лидер да заема едновременно и позицията на областен управител. Според партийни активисти, това е най-удобният мотив, с който на Хаджигаев бе отнета ръководната партийна длъжност.

С избора на Даниела Савеклиева се слага край на няколкомесечната сага с отстраняването на Хаджигаев като областен координатор на партията, както и на горещите коментари кой ще го наследи.

 

КОМЕНТАРИ

жорко15:22 - 28.03.2012
ГЕРБ за пореден път показаха,че се менкат ту този -ту онзи.Камбитов и Хаджигаев са си стиснали ръцете за Савеклиева.А уж бяха един срещу друг.Хаджиболтов си спаси мястото.Честито!
пак15:19 - 28.03.2012
Едни и същи мутри навсякъде.Първо Хаджигаев и семейство,сега Камбитов и тайфата.Как ги избират тези хора не се знае.
лош15:17 - 28.03.2012
Камба да почерпиш ръководството,те тебе със суджуци ти тях с кюфтета.
бельо13:17 - 28.03.2012
Трудно ще е, партията е в тежко разцепление....

FACEBOOK