Даниела Кацарска е убитата късно снощи жена в Дупница

Даниела Кацарска, снимки: Нора Василева, infomreja.bg

32-годишната жена е починала след удар с метален предмет във вход „А” на блок № 8 в жк „Дупница”. Там тя живее в  собствен апартамент.

За инцидента съобщил в полицията и в Спешния център в Дупница нейния колега от „Актавис” Славчо Томанов. Той я изпратил с колата си до входа на блока, както всяка вечер след работа, изчакал да види дали ще светне лампата на апартамента й, каквато била уговорката им. Изчакал в колата си 5-10 минути и видял, че апартаментът на Даниела все още е тъмен. Притеснил го и факта, че тя дори не пуснала и лампата във входа, чийто ключ е на около 2 крачки от вратата. Затова Славчо Томанов тръгнал към входа и попаднал на потъналото в локва кръв тяло на колежката си.

Нападателят явно е причаквал жената във входа, тъй като не е успяла да светне дори лампата на стълбището.

От полицията и прокуратурата отказват да коментират версиите, по които се работи.

"Не мога да ги споделя, защото работим по всички и не искам да се пречи на разследването. Намерени са дамската чанта на жената и вероятния предмет, с който е извършено убийството. Предстоят експертизи, които предполагаме, че ще ни дадат повече информация за вероятния извършител и механизма на извършване на престъплението", каза директорът на ОД МВР- Кюстендил, комисар Георги Джоглев. Той е разговарял с директора на Института по криминалистика г- жа Маркова, която е обещала бързо съдействие по случая.  Все още няма задържани лица.

Майката на Даниела - Йорданка Тодорова живее в Кюстендил и разбрала ужасната вест от роднини. Даниела от вчера официално е била разведена със съпруга си Евгени Кацарски, с който имали „несходство в характерите и нежеланието на съпруга й да започне работа”, както посочила Даниела в молбата за развод. Със съпругът й имали и спорове за разделянето на имуществото им.

Една от версиите, по които се работи е грабеж от наркоман заради пари, тъй като според съседи във входа, в който живеела Даниела живее наркопласьор. Тук често се навъртали наркомани, една вечер в края на декември миналата година Даниела се натъкнала на припаднал дрогиран мъж на стълбищната площадка на първия етаж, и е трябвало да го прескочи, за да се качи на асансьора. Разпитван е и Евгени Кацарски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK