Дани Златков между семейството и футбола

Дани Златков, снимки: личен архив

Един от най-добрите защитници в България Даниел Златков често е бъркан със звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Въпреки приликата си със португалската звезда, Дани не обича да бъде наричан "българският Роналдо". Защото просто не намира себе си в образа на Роналдо. Намираме Дани Златков в Благоевград.

 

Дани, къде и как прекара коледните и новогодишните празници?

 

Със семейството си. Бъдни вечер бяхме с годеницата ми в дома на моето семейство.  Разчупихме питката, хапнахме и след това уважихме и нейните родители. Няколко дни преди това получих покана от малчуганите от Дома за деца, лишени от родилески грижи „Иван Кюлев” в Гоце Делчев. Още от времето, в което играех за местния „Пирин”, децата всяка година ме канят на техните коледно-новогодишни тържества. Винаги приемам с радост поканите им. Аз от своя страна се старая да им доставя поне капка удоволстие с присъствието си и подърци.

 

Такава ли е същността на българина? Само по Коледа ли се сещаме за благотворителност?

 

Аз мисля, че всеки, който прави нещо за деца, лишени от родителски грижи, прави голямо добро. Когато имам път към Гоце Делчев, винаги се отбивам при тях. Времето прекарано с децата там е много приятно и разстоварващо за мен.

 

Засилиха ли се чувствата ти към тези деца сега, след като и ти си родител?

 

Винаги съм обичал децата. Това, че вече и аз съм родител само ми помага да разбера тяхната болка. Моето дете расте в грижите на майка и баща, баби и дядовци, докато те са принудени сами да се справят с тежкия живот на самотното дете.


Трудно ли е да си родител?

 

Определено не е лесно да си родител, късните ставания нощем и плачът са истинско изпитание за един баща. Но всичко това си заслужава, когато видиш как малкото човече ти се усмихва. След време, когато изрече думите "мамо" и "тате", тези мигове на безпокойство ще бъдат забравени.


След няколко дни заминаваш на лагер, как ще запълниш липсата на годеницата ти и малкия Марио?

 

Малко по-тежко ще бъде в следващия един месец, защото имам два лагера, единият от които в Турция. Но след това тримата отиваме в София и няма да си липсваме!


След доста тежък „развод” с "Миньор" Перник как се чувстваш в „Славия” в момента?


Чувствам се много добре. Колективът е изключително професионален и те предразполага да работиш и играеш спокойно, в благоприятна среда.


Какво се задава пред теб?


Надявам се следващият ми отбор да е чуждестранен. Досега съм имал няколко възможности да играя зад граница, но различни фактори спъваха евентуалния ми трансфер.

 

Пожелай нещо на себе си и читателите на ИНФОМРЕЖА.


На себе си и всички читатели на ИНФОМРЕЖА пожелавам най-важните неща в живота – здраве, щастие и много късмет. Останалото се постига с много труд!

 

Дани Златков, снимки: личен архив
Дани Златков, снимки: личен архив
Дани Златков, снимки: личен архив
Дани Златков, снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Fen16:13 - 18.02.2012
Tozi ne zaslojava da ima takava jena do sebe si.
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK