Дами от областната структура на ГЕРБ - Кюстендил, участваха в Шестата политическа академия на Жени ГЕРБ

Снимки: Пресцентър

Дами от областната организация на ГЕРБ - Кюстендил взеха участие в Шестата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се проведе в град Вършец, област Монтана. Над 140 жени от цялата страна се включиха в политическия форум, организиран от Жени ГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер“.

Участие в него взеха Михаела Крумова - член на НИС на ЖГЕРБ и организационен секретар на структурата в Кюстендил, както и Реонита Йорданова - областен координатор на дамската организация за Кюстендил.

Няма структура на ЖГЕРБ в страната, която да не участва активно в политическия живот. Това заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова при откриването на шестата политическа академия.

„Благодарение на жените има усещането, че този свят е по-добър. Пожелавам си да бъдем все така активни и занапред. Амбицията ни е след тази академия да излезем с готови заявки какви политики ще следваме в бъдеще“, посочи Соколова и изтъкна, че от 140-те дами на форума – 70% идват за първи път. „Това е смисълът на всичко. Да надграждаме своя капацитет“, отбеляза тя.

Сред лекторите на форума бяха зам.-председателят на партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министрите Цецка Цачева, Валентин Радев, Николай Нанков, Теменужка Петкова, евродепутатът Емил Радев, председателят на Фондация „Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер, народни представители и кметове.

Дамите от областната структура на Жени ГЕРБ - Кюстендил се включиха и в инициативата по засаждане на 100 фиданки и 100 рози в град Вършец. Чинари, смърчове, туи, кипариси и лирово дърво бяха засадени в Слънчевата градина на курортния град.

Направен бе и розариум, който да краси парка и да радва жителите и гостите на града. "Както винаги, в рамките на политическите ни форуми, търсим начин да сме във връзка с хората от местната общност и провеждаме социални инициативи, които да помагат, да информират, да формират култура и облагородяват средата", коментира координаторката на ЖГЕРБ за страната Ирена Соколова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK