Дами от областната структура на ГЕРБ - Кюстендил се включиха във форум, посветен на дигитализацията и киберсигурността

Снимки: Пресцентър

Дами от областната структура на ГЕРБ - Кюстендил взеха участие в регионален форум на тема: „Дигитализация и киберсигурност“. Събитието се проведе през изминалия уикенд, а домакин бе организацията на Жени ГЕРБ - Перник. Форумът събра на едно място над 100 дами от областите Перник, Кюстендил, София и Плевен. 

Специални гости на събитието бяха народните представители от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров и Ралица Добрева. От страна на Кюстендилската структура срещата уважи и областният координатор на дамите Реонита Йорданова.

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова даде начало на събитието и подчерта, че смисълът на женската организация е да бъде вектор към всички останали хора, поставящ на дневен ред актуални теми, които касаят обществото. „Темата за дигитализацията и киберсигурността е от изключително значение и ключов приоритет за страната ни по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Ние поставяме фокуса, не само върху дигиталната грамотност на децата, но наблягаме върху разбиранията и уменията за боравене с новите технологии и софтуер на родителите“, каза Соколова.  

 Лектори във форума бяха двама от най-компетентните специалисти по темата за киберсигурността и дигитализацията – Явор Колев, началник на отдел „Трансгранична организирана престъпност” в ГДБОП и Албена Спасова, председател на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберпрестъпления.

Те представиха обстойно темите за дигитална свързаност и сигурност, за изграждането на капацитет за формиране на киберкултура, медийна грамотност, критично мислене и цифрови умения и предизвикателства на аналоговото съществуване в мрежата.

Дамите от ГЕРБ - Кюстендил се включиха и в кулинарна изложба, с която бе отбелязан големият християнски празник Сирни Заговезни. Всички гости на Перник бяха приветствани и от Вяра Церовска - областен координатор на ПП ГЕРБ и кмет на общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK