Дами от Дружба "Родина" организират фестивал „Пролетно хоро" в Гърмен и Сатовча

Сузана Влайкова, снимки: личен архив

Представителки на Дружба "Родина" в Сатовча, начело с учителката Сузана Влайкова, поемат инициатива да организират нов вид фестивал в общините Сатовча и Гърмен под надслов „Пролетно хоро".

Преди дни Сузана Влайкова и дами от Сатовчанско почерпили опит от колегите си във Велинград, където присъствали на тържественото събрание по случай 75-годишнината от основаването на патриотичното сдружение Дружба "Родина” в Чепинско.

Сузана Влайкова сподели, че е останала силно впечатлена от доклада на местния председател Емил Моллов и от презентацията на ученици, а също и от фолклорния концерт, с който местните родинци почели заедно паметта на мюфтията Маню Шарков и Герасим Попов от Чепинско.

В инициативата на Дружба "Родина" - Велинград с поздравителни адреси са се включили заместник-кметът на общината Георги Янчев и съпредседателят на органицацията академик Георги Марков.

На следващия ден, 28 март, тържествата продължили с фестивала "Пролетно хоро", който също е бил по инициатива на Дружба "Родина" - Велинград.

"Невероятната атмосфера и високият патриотичен дух на участниците и гостите, които бяха от различни вероизповедания, провокираха у нас желанието ние също да организираме фестивал "Пролетно хоро" с нашите членове и симпатизанти от клоновете ни в общините Сатовча и Гърмен, с което да покажем единството, взаимното уважение и патриотичния дух на християни и мюсюлмани", сподели за ИНФОМРЕЖА Сузана Влайкова.

 

Сузана Влайкова, снимки: личен архив
Сузана Влайкова, снимки: личен архив

КОМЕНТАРИ

Qneto14:14 - 10.07.2015
lUDITE IZIGRAHA FALSHIVO HORO.CHAKA GI MOR.
Batko20:25 - 28.06.2015
Кучки и луди свинки.
88807:30 - 21.06.2015
Ех София,доста си назад с материала,тези мърши за нищо не стават.
vvmmnn22:14 - 18.06.2015
Курвииииииииииииииииииииииии да е%ем ма%ка vi=

FACEBOOK