Арестуваха водач, ударил колата на майка с бебе

Снимка: СДВР

За издирване е обявен автомобилът, регистриран като фирмена собственост, с който е извършено деянието

Столични полицаи задържаха 39-годишен мъж за агресивно поведение на пътя. На 19 август, незабавни полицейски действия били предприети във връзка със сигнал, постъпил около 15.30 часа - на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Георги С. Раковски“, водач на джип „Мерцедес G 63“ ударил два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил „Ситроен С1“, докато в него се е намирала жена и 10-месечното й бебе, след което напуснал мястото.

Иззети са записи от охранителни камери в района, приобщен е и запис, излъчен в ефира на национална телевизия. Направени са разпознавания.Обвиняемият шофирал джип "Мерцедес" G 63, когато без каквато и да е причина, ударил последователно два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил "Ситроен" С1, докато в него се е намирала Е. Т. и малолетното ѝ дете - на 10 месеца. Деянието е извършено на централно столично кръстовище.

За извършеното от обвиняемия Н. Р. престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. След като е изяснена самоличността на агресивния водач – 39-годишен, той е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

На 26 август, Софийска районна прокуратура го е привлякла към наказателна отговорност за престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Предвид високата обществена опасност на деянието, с постановление на прокурор мярката му за неотклонение е удължена до 72 часа. След изтичането й ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
За издирване е обявен автомобилът, регистриран като фирмена собственост, с който е извършено деянието.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK