Настаняват в приемно семейство изоставеното в Петрич бебе

Снимка: Infomreja.bg

Досега то бе в болница

Настаняват изоставеното бебе в Петрич в приемно семейство, съобщи bTV.

По думите на Елеонора Сливкова, директор на Дирекция "Социално Подпомагане" в Сандански, то е добро здравословно състояние и не е нужно да остане повече в болница.

"Колегите ще издирят най-доброто приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия район", уверява Сливкова.

Тя обясни, че докато не приключат следствените действия и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвинение на майката и какво ще бъде то, дотогава не може да се говори за трайна мярка спрямо бебето.

"След като се установи кои са родителите, ще бъде направена оценка на родителския капацитет и ще се прецени тази ли е подходящата мярка към момента", допълни още Сливкова.

Припомняме, че вчера задържаха майката на бебето - 37-годишна жена, която беше издирвана в продължение на четири дни. Тя живее в една къща заедно с родителите си, брат си и 14-годишния си син.

Жената успяла да опази в тайна бременността си от близките си и съседите. Имала приятел, за който предстои да се установи дали е бащата на детето. 

Момиченцето беше оставено на 18 октомври пред един от лекарските кабинети в местната поликлиника. 

Това е вторият такъв случай за месеца. На 10 октомври беше подаден сигнал за изоставено 6-месечно момченце, намерено на стълбищна площадка в блок в столичния ж.к. "Люлин". Ден по-късно родителите му бяха задържани. Те обясниха, че са решили да изоставят детето си заради непрестанен тормоз към майката на бебето от роднини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK