Дадоха старт на международния футболен турнир в Благоевград

снимка: Община Благоевград

Над 300 млади футболни надежди от България и Македония пристигнаха в Благоевград за началото на международния футболен турнир, който започна днес. В него ще се включат играчи от детските школи на Левски, ЦСКА, Славия, Пирин, Пирин 2001,  Марек,  Ботев (Пловдив) и академия „Пандев“ (Македония).

Първите срещи от груповата фаза на турнира започнаха в 9:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Първи на терена излязоха отборите на академия “Пандев“ и ЦСКА. В 10:00 часа сили мериха отборите на Пирин (Благоевград) и Пирин 2001, а в 11:00 часа играха Марек и Ботев (Пловдив).

Програмата на турнира ще продължи и следобед, като от 17:00 часа на терена ще излязат отборите на столичните грандове Левски и Славия. Дербито между ЦСКА и Ботев (Пловдив) ще се играе от 18:00 часа, а край на програмата за деня ще сложат Пирин (Благоевград) и Славия.

Събитието ще ознаменува 40-годишнината от влизането на ОФК „Пирин“ в „А“ група и ще бъде посветено на легендата на благоевградския футбол - вратарят на „Пирин“  Христо Христов-Бараката. Всички мачове от турнира ще се играят на стадион „Христо Ботев“.

В рамките на пет турнирни дни, Благоевград ще се превърне не само в арена за футболно майсторство, но и в културно средище. Младите футболисти, родени през 2003 и 2004 година ще се запознаят с културните и исторически забележителности на града и ще присъстват на тържествата по повод 6 септември. Организаторите от Община Благоевград и Български футболен съюз са предвидили и прожектиране на открито на световната квалификация между Италия и България, която участниците в турнира и жителите на града ще могат да проследят на живо.

Първият международен футболен турнир за „Купата на община Благоевград” е част от кандидатурата на Благоевград за европейска столица на културата 2019г.

Наградите от турнира включват купи, медали, купа „Феърплей”, „Най-добър вратар“, „Голмайстор“ и „Най-техничен състезател“. 

 

снимка: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK