Дадоха старт на акцията „Да пазим децата на пътя по време на ваканцията”

снимка: infomreja.bg

В Кюстендил днес бе даден старт на акцията „Да пазим децата на пътя по време на ваканцията”. От 1-и до 15-и юни операцията ще има превантивен характер. Продължителността й ще бъде до 14-и септември.

„Идеята е да бъде намален пътният травматизъм и по-малко деца да стават жертви на произшествията. Колегите от Пътна и Охранителна полиция, младши полицейски инспектори ще осъществяват контролна дейност в критични точки. Ще бъде осъществен контрол по спазване на изискванията по  ограниченията на скоростта, неправилно изпреварване, неправилно пресичане в населените места и ще се упражни контрол по отдаване предимство на пешеходците", каза говорителят на ОД МВР- Кюстендил Катя Табачка.

През лятната ваканцията на миналата година са възникнали 7 произшествия на територията на Кюстендилска област с участието на деца и младежи до 17-годишна възраст. Всички произшествия са тежки, без убити. При ПТП-та са пострадали 8 деца.

Днес при стартирането на акцията в Кюстендил участваха доброволци на Общинския съвет по наркотични вещества, предлагаха на водачите стикери с препоръка да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

 

снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg
снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

zz15:35 - 31.05.2013
И само през ваканцията ли?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK