Дадоха на съд Диамандиев и групата му за трафик на кокаин

снимки: infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград приключи разследване и внесе в съда обвинителен акт срещу членовете на групата за трафик на кокаин от Доминиканската република.

Петимата мъже бяха арестувани през февруари в района на ГКПП-Кулата.

По най-тежкия текст от закона е подведен неврокопчанинът Марин Костов, който пренесе в стомаха си близо един килограм първокачествен кокаин, под формата на 90 капсули, съобщиха от прокуратурата.

След операция лекарите от болницата в Петрич извадиха погълнатите от Костов капсули кокаин, оценен на  95 000 лева. Той все още е в ареста.

Останалите от организираната група за трафик на дрога - Димитър Диамандиев, Костадин Димитров-Салама и Георги Тънгалов от Гоце Делчев и столичанинът Евгени Вълков, са с мярка за неотклонение "домашен арест".

Димитър Диамандиев е обвинен в подбудителство и помагачество в канала за дрога от Санта Доминго и пренасянето на пратката кокаин в България. По данни на прокуратурата той е бил посредник, като подсигурил преводачи и „закрила” на граничния пункт на ГКПП-Кулата.

Диамандиев е сочен за един от организаторите на хазартна дейност в Гоце Делчев и бе задържан преди година по време на мащабна операция "Тотаджиите". Той и останалите от групата са обвинени, че са улеснили и помогнали на „мулето” Марин Костов да пренесе капсулите с дрога.

 

снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив
снимки: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK