Дадоха Гоце Делчев за пример в санирането на жилища

Росен Плевнелиев пред трите обновени блока в Гоце Делчев, снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg, архив

От 1 юли започва подаването на документи от съкооператори в жилищни сгради в Гоце Делчев за участие по проекта "Енергийно обновяване на българските домове“, съобщиха от кабинета на кмета Владимир Москов. Условията за включване в проекта за енергийно обновяване на МРРБ са сгради с минимум три етажа и шест апартамента, като 60 % от тях  трябва да бъдат с жилищно предназначение.

Сградите кандидатки трябва да са проектирани преди месец април 1999 г., обясниха от администрацията в Гоце Делчев. Очакванията са жителите на града  да се включат активно в проекта и да подготвят документите си за участие в програмата, в която Общината вече има един от най-добрите опити в страната.

Според Програмата за развитие на ООН съсобствениците на получилите одобрение сгради за включване в проекта заплащат само половината от разходите за ремонтните дейности, а останалите се осигуряват от ПРООН.

Финансираните мерки за енергийна ефективност са: дограма, изолация, котли и термопомпи, локални отоплителни системи, възобновяеми енергийни източници, отоплителна или охладителна система, електроинсталация, газификация, подмяна на тръбната мрежа и освежаване на общите части.

Три многофамилни жилищни сгради на ул. "Симеон Радев" бяха обновени в Гоце Делчев през миналата година по време на демонстрационния етап на проекта, които бяха лично инспектирани от тогавашния министър на регионалното развитие и настоящ президент Росен Плевнелиев.

Строителното ведомство възприе опита на неврокопските съкооператори като едни от най-успешните практики в страната, които дава за пример в хода на изпълнението на програмата.

 

КОМЕНТАРИ

фсд16:54 - 02.05.2012
Депуата как пляска от втора линия :))) Танче разкопано е сега, но когато завършат и този проект кой ще плюеш?
таня16:37 - 02.05.2012
нека и сега да заведат пред същия жилищен блок господин президента де види как чудно е разкопан целия бордюр и какви ями зеят
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK