Емил Димитров-Ревизоро: Поемам поста, за да не падне правителството

Снимка: БГНЕС

Той беше номиниран за поста по време на Коалиционния съвет

„Изборът ми да поема поста на министър на МОСВ е провокиран от угрозата да падне правителството”. Това беше краткият първи коментар на Емил Димитров–Ревизоро, който беше номиниран за поста по време на Коалиционния съвет тази сутрин в МС.

Димитров направи уточнение, че към момента не бива да се искат от него мерки, защото все още кандидатурата му не е гласувана от Народното събрание, предава БГНЕС. По думите му едно, обаче, е сигурно: че трябва да се търси баланс между интересите на перничани, и тези на бизнеса, защото „ако днес ревем за вода, утре ще протестираме за работа".

Мнението на Димитров е, че фирми като „Стомана“ – Перник трябва да си изградят собствени водоизточници. По време заседанието на Комисията за борба със сивата икономика, на която Димитров е председател, присъства и икономическият министър Емил Караниколов, който разкри, че до няколко дни правителството ще излезе с решение по проблема с водната криза в Перник. Министърът е в постоянен контакт със „Стомана индъстри“, които са го уверили, че към момента нямат нужда от дебит от язовир „Студена".

По отношение на оставката на Нено Димов, Караниколов бе категоричен, че са в прекрасни отношения с него.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK