ГЕРБ и Патриотите предлагат Емил Димитров-Ревизоро за нов екоминистър

Снимка: БГНЕС

Кандидатурата му беше посочена на Коалиционен съвет

ГЕРБ и "Обединени патриоти" предлагат Емил Димитров-Ревизоро да заеме овакантения пост на министър на околната среда и водите. Кандидатурата му беше определена на Коалиционен съвет в МС във вторник.

Димитров e юрист и бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО.

„Основната му задача ще бъде да се заеме с тотални проверки на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов на брифинг след Коалиционния съвет.

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание в сряда. Досегашният министър Нено Димов подаде оставка, след като беше задържан заради водната криза в Перник.

„Не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за всички грешки, които са допускани години назад. Защото той, като министър, утвърждава графиците, които ВиК дружествата му подават. А те не са подчинени на Министерството на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо 12 млн. куб. м на година”, категоричен бе Каракачанов./ НОВА ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK