"Да си спомним за Людмата и Стоянчо" организираха в Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

Приятели на алпинистите Людмил Янков и Стоян Наков организираха сбирка в музей "Людмил Янков". Проявата "Да си спомним за Людмата и Стоянчо" е посветена на 30 - годишнината от смъртта на двамата мъже. 

Спомените си за Людмил Янков разказа поетът Методи Джонев. "На Людмил му се живееше зверски! За Людмил се знае всичко, но аз искам да припомня с няколко думи за неговата съпруга, която по особен начин осмисляше живота му и създаваше особен финес и изящество в тяхното семейство. Тя беше неговата муза и вдъхновение, тя беше неговото всичко и той й отвръщаше по-един много джентълменски начин", каза Методи Джонев и допълни, че Людмил е правил големи пранове за нови върхове в различни посоки.

Сред приятелите, които си спомниха за Людмата и Стоянчо бяха художникът Свилен Блажев, Венци Филипов, Явор Кашукеев и други.

Срещата уважи и синът на Людмил Янков, Людмил - младши, придружен от съпругата си и малката си дъщеричка.

Людмил Янков и неговата свръзка Стоян Наков загинаха при падане от връх Камилата в Рила на 17. април 1988 год. където националният ни отбор на алпинизъм имал тренировъчен лагер. В една от книгите си, публикувана след смъртта му, Людмил Янков е описал по секунди гибелта си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK