За поредна година група приятели организират „Бъди човек“ в Кюстендил

Снимка: личен архив

За 4-а поредна Коледа група приятели – млади хора организират благотворителната инициатива "Бъди Човек" за гр. Кюстендил.

Идеята у младите кюстендилци Георги Младенов, Василена Георгиева, Яна Теодосиева, Иво Иванов, Цветина Костадинова, Теодора Икономова, Габриела Георгиева и Ива Георгоева се заражда преди четири години когато те все още са студенти по примера на подобни благотворителни каузи в други градове на страната, включително и столицата.

„Идеята е обща и когато започнахме бяхме шепа ентусиасти, с всяка следваща година все повече хора се обединяваха около каузата. Миналата година за Коледа събрахме 1500 лева, бяха направени около 50 пакета и бяха раздадени на хора в нужда.“, каза Яна Теодосиева.

Младите доброволци събират пари, ваучери за храна и хранителни продукти. С парите и ваучерите изпълняват списък с продукти, които биват занасяни по домовете на нуждаещи се.

Списъкът с имената взимат от Агенция „Социално подпомагане“, правят и лично тяхно проучване. „Тази година имаме нужда от доброволци с коли, които да разнасят пакетите, както и от хора, които да окомплектоват купените продукти.“, допълни още Яна.

Всеки, който желае да дари продукти, ваучери или пари, може да се свърже с организаторите на телефон: 0899 399991. Така нареченото отчитане става с касови бележки. Всичко ще се събира на РЕП в центъра на Кюстендил на дати: 16 и 17 и 23 декември от 10.00 до 18. 00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK