Обучение по социално предприемачество в Бизнес инкубатор – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Мобилността е по проект на програма „Еразъм +“

Тази седмица в Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, е твърде оживено. Тук са дошли млади хора от Кипър, Литва, Румъния, Гърция и България. Те участват в мобилност по социално предприемачество благодарение на проект Social Entrepreneurship to battle Youth Social Exclusion Project, по програма Erasmus+.

Средната възраст на 16-те участници в обучението е 20 години. В продължение на една седмица те работят в екипи и обсъждат различни социални идеи. Под ръководството на инж. Росица Джамбазова – директор на Бизнес инкубатора, те разбират какъв е пътят, който трябва да следват – най-напред да проучат от какво има нужда общността и след това да се стремят не само към собствени приходи, но и към полза за обществото.

„И друг път сме правили обучение по социално предприемачество, но е било или само за българи, или за българи и македонци. А сега работим съвместно. Обучението се води изцяло на английски език“ – обяснява Росица Джамбазова. Тя добавя, че цел на проекта е и взаимното опознаване на младите хора, така че те да се учат един от друг и да работят в смесени екипи. Общуването ще им помогне да опознаят културата на другите страни.

Повечето участници в обучението са безработни, но има и такива, които още не са завършили средното си образование. На всички ще им бъде от полза да разберат как една социална идея може да се превърне в социален бизнес, как да привличат съмишленици и партньори, да разработват търсени продукти и т. н.

В програмата на обучението влизат и посещения на социални предприятия като това за озеленяване в Гоце Делчев. Младежите ще посетят и някои от съседните села, откъдето също че почерпят полезни идеи.

Двегодишният проект ще продължи с обучения в Кипър, Румъния и Гърция.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK