Д-р Теменужка Любенова пред ученици и родители в Абланица: Медицинската марихуана е една от най-големите измами на всички времена

Снимки: СУ "Св. Паисий Хилендарски" - с. Абланица

„Узаконят ли марихуаната, цяла Южна България ще гледа канабис вместо домати“. Това заяви пред родители учители и ученици в хаджидимовското село Албаница председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград, д-р Теменужка Любенова.

Важната среща за поредна година организира ръководството на СУ "Св. Паисий Хилендарски“ и неговият директор Мехмед Имамов. Целта бе д-р Теменужка Любенова лично да разясни за опасното влияние и вредите, които причиняват наркотичните вещества върху организма на децата, как подрастващите да се предпазват от лапите на наркомани и наркодилъри и не на последно място - как в училищата и в обществото да се провеждат мероприятия за превенция и опазване на младите хора от наркотиците.

Всички участници в дискусията получиха и специални информационни брошури.

„Марихуана, марихуана, марихуана… Ден след ден се повтарят лъжи, примесени с малко истина, добър психологически подход, за да повярват зрители, читатели и след това самите те да се превърнат в разпространяващи и убеждаващи, че „тревата“ е  спасение на човечеството от мор и глад. Какъв парадокс – вместо постоянно родители да изискват и въздействат върху институциите за промени в закони, наредби, политики, които да гарантират и подобряват възможностите за високо качество на живот, здраве, обучение, професионална реализация на децата, те си мълчат, отчаяни са, обезверени са.

Когато стане въпрос за марихуаната, изведнъж се променят, стават компетентни за нейните лечебни качества. Българи с образование, различно от медицината, агресивно налагат компетентността си да оценяват влиянието на марихуаната върху човешкия организъм и възможностите й за лечение на заболявания. Както казваше, Бог да го прости, нашият митрополит - Негово Високопреосвещенство Натанаил, при срещите с ученици и студенти: „Възрастните често са лицемерни и трябва да не се доверявате на всеки, да се научите да преценявате кой е добър човек и кой – не, за да не страдате“, сподели д-р Теменужка Любенова.

На базата на дългогодишния си опит в тази сфера, д-р Теменужка Любенова определи като страдание марихуаната, погубила по нечовешки жесток начин хиляди животи, унищожила съдби на цели семейства.

"В личния ми опит имам десетки семейства с деца под 18 години, които отключиха шизофрения поради пушене на "трева". Това неминуемо довежда до край на детство, училище, приятели, мечтана професионална реализация, поражда насилие, агресия, халюцинации и се стига до полиция, Спешен център, психиатрия и какво ли още не. Страхувам се, че няма да е далеч времето, когато не само Благоевградска област, но и цяла Южна България ще бъде покрита с плантации канабис. Оранжериите за домати и краставици ще се превърнат в оранжерии за канабис. Безконтролно ще се откриват фирми за производство на кълчища за строителство, например.

Всеки наркотрафикант вече официално ще се именува бизнесмен, произвеждащ тухли от канабис за строителството или за медицински цели. Полицията изведнъж ще се озове в небрано лозе, ще станат за смях. Какъв парадокс?! Затова трябва да сме нащрек, да проявяваме ежедневно бдителност, за да опазим децата и обществото ни от страшните последствия, до които водят наркотиците", допълни още д-р Теменужка Любенова на срещата в училището в Абланица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK