Д-р Янева: За месец три пъти приехме Сашко Тасев с кървящо дупе

снимка: Монитор, архив

"Три пъти за един месец приехме за лечение малкия Сашко Тасев. Детето идваше с кървене и зачервяване на дупето. Щом останеше в отделението, момченцето веднага се подобряваше и кървенето спираше. След три дни родителите му отново го довеждаха при нас със същата симптоматика", това разказа д-р Пенка Янева от Университетска болница, лекуващ лекар на  4-годишния Александър Тасев. Срещу бащата Костадин Тасев се води дело с обвинение, че е обвинение, че е насилвал сексуално родния си син.

На днешното заседание пред Окръжен съд-Благоевград бяха разпитани осем свидетели. Д-р Янева разказа, че Сашко е приеман общо пет пъти за лечение в детското отделение по гастроентерология в Университетска болница. "Детето пристигаше с изменена лигавица на аналния канал и зачервяване. Тези симптоми могат да се получат или от инфекция, или от механично увреждане", обясни д-р Янева в качеството си на свидетел. След лечение, Сашко е изписван в добро общо състояние, но след няколко дни родителите му Костадин Тасев и Христина Николакиева отново се връшали с детето, увито в кървави памперси. След третото настаняване в отделението, д-р Янева се усъмнила, че с детето у дома става нещо нередно и сигнализирала Агенцията за закрила на детето в Сандански.

На днешното заседание бяха разпитани и съседите на Костадин Тасев. Те разказаха пред съда, че не са забелязали нищо необичайно в дома на 35-годишния автомонтьор. "Детето плачеше като всички деца, но ни правеше впечатление, че често боледува и все е по болниците", обясни съседката Цветанка Младенова. Никой от комшиите обаче не се поинтересувал от какво боледува малкия Сашко Тасеви защо толкова често е настаняван в болнично отделение. Съседите бяха едонудшни, че Костадин Тасев е бил грижовен към семейството си. "Откакто се взеха с жена си Христинка, той се промени, сякаш получи импулс за живот. Спря да пие, отказа цигарите", разказа Стоя Велева.

На заседанието бе разпитана и експертката Елка Найденова, изготвила дактилоскопна експертиза на дамския душ, с който майката Христина е измивала дупето на детето си.  Експертизата показва, че по интимен душ няма следи от Костадин Тасев. По време на почивката на днешното заседание прокурор Елка Атанасова завари подсъдимият Костадин Тасев да разговаря със свидетелите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK