Д-р Пламен Симеонов: Все от някъде трябва да се започне с битката срещу корупцията в българското здравеопазване

Снимки: Infomreja.bg

Все от някъде трябва да се започне с битката срещу корупцията в българското здравеопазване и аз реших това да е колегията в Кюстендил. Това обави пред медиите днес д-р Пламен Симеонов, председател на регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Кюстендил.

Неговият протест е срещу рекета и корупцията в здравеопазването. По думите му самият той е бил рекетиран от двама негови колеги, за да не попречат синът на д-р Симеонов да наеме кабинет като стамоталог.

Пред медии Симеонов разказа как е занесъл сумата от 3 860 лева на двама уролози от Кюстендил- на 4-я етаж в районната болница.

"Единият не пожела да ги вземе и предложи да ги дам на другия. Той пък ги оглеждаше дали не са белязани, след което ги взе и започна да ги брои", разказа видимо развълуван д-р Симеонов.

Той назова поименно лекарите рекетьори, като уточни, че единият от тях му е кум. Споменавайки това, д-р Смиеонов се разплака.

Оказа се, че тримата са в много сложни договорни взаимоотношения по наемането и ползването на помещения на партера на кюстендилската стоматологична поликлиника.

В добавка го изнудвали да превежда по 600 лева месечно от личните си приходи. 

Д-р Симеонов, който е специалист по обща медицина, завежда дежурния кабинет в градската полоклиника където също се плащат хонорари на дежурилите лекари по определени правила.

Проблемът там е кой как се отчита. Д-р Симеонов твърди, че има подкрепата на централното ръководство на БЛС.

Той възнамерява да не излиза от кабинета на организацията на 4-я етаж в общинската поликлиника в Кюстендил.

Има намерение да спи в кабинета, който вече е оборудван за целта с диван със завивки.

Ще е там и до Бъдни вечер - докато не бъде изпълнено искането му - свикване на извънреден събор на БЛС, първа точка в дневния ред на който да бъде корупцията в здравеопазването. 

При това форумът трябва да е в Кюстендил. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK