Д-р Милен Врабевски с поредно дарение в подкрепа на деца с диабет от Разлог, Банско, Белица, Якоруда и Гоце Делчев

Снимки: Фондация "Българска памет"

Председателят на Фондация "Българска памет" д-р Милен Врабевски направи поредно дарение в подкрепа на деца с диабет от Благоевградска област.

В събота, 28 януари, в Разлог се проведе среща, организирана от сдружение „Диабет без страх“, със семействата на деца със захарен диабет от региона.

В рамките на срещата екип на фондацията реализира дарение, предназначено за лечение и профилактика на деца с диабет – монитор и 10 броя сензори, чрез които ще се правят измервания на кръвната захар по безкръвен начин.

От новата придобивка ще могат да се възползват десетки деца от Разлог, Банско, Белица, Якоруда и Гоце Делчев. Целта е мониторът да бъде използван в случаите, когато децата са с вирусни инфекции и е необходимо непрекъснато следене на нивата на кръвната им захар, както и когато се налагат корекции в приема на инсулин.  

По времена срещата д-р Георги Русков, наблюдаващ ендокринолог, сподели, че благодарение на дарението и непрекъснатата грижа и подкрепа, която д-р Милен Врабевски осигурява за децата и техните семейства, вече ще има постоянен и напълно щадящ контрол на състоянието и лечението им.

Семействата изразиха безкрайната си благодарност за дарителския жест и споделиха, че никой не е правил подобно нещо за здравето на децата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK