Ръководители на клуб „Пирински стражи“ изкачиха първенците на румънските Карпати

Снимки: Личен архив

Славка Жостова и Александър Халачев вече замислят следващите си походи

Двама от ръководителите на известния клуб „Пирински стражи“ към Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев изкачиха първенците на Фъгъраш, Южни Карпати в Румъния.

Впускайки се в шестдневно приключение, Славка Жостова и Александър Халачев преминаха трудните и продължителни маршрути в Карпатите, като изкачиха най-високите върхове в Румъния.Те успяха да се насладят на красотата на световноизвестната Трансфъгърашка магистрала и на езерото Бъля, преминаха през езерата Капра, Буда, Подрагу и Калцун.

Учителите в иновативното училище изкачиха трите най-високи върха в Южните Карпати – първенеца Молдовяну (2544 м), връх Негою (2535 м) и връх Вистя Маре (2527 м).

И както е присъщо на ентусиастите, по свое желание те покориха още няколко от румънските първенци – върховете Арпаши Маре (2468 м) и Мирчил (2467 м).

Най-сложният преход за тях бе изкачването на връх Негою, който бе с продължителност 12 часа.

Жостова и Халачев бяха свидетели и на Националния маратон по бягане в Румъния, който бе с начало езерото Бъля и край - връх Негою.

С много положителни емоции и видени красоти, ръководителите на клуб „Пирински стражи“ се завърнаха в Гоце Делчев и вече замислят следващите си походи – изкачване на най-високите върхове в Черна гора, Хърватска и Северна Македония.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK