Д-р Красимир Ечев спечели купата „Риболовец на годината”

снимки: Дани Асенова, infomreja.bg

Най-добрите въдичари от Кюстендил излъчиха „Риболовец на годината”. На язовир Багренци, въпреки хладното време, близо 4 часа любителите показаха майсторство и тънкости в спортния риболов. Купата „Риболовец на годината” грабна стоматологът Красимир Ечев, който закачи на щеката си 12-килограмов бял амур и с този улов реши надпреварата. На второ място се класира Ивайло Зарев с улов от 3,450 кг и на 3-то е Антон Миленов с 2,845 кг. Спортната проява организира дългогодишния състезател по риболов Васил Маринков-Даскала, със съдействието на Васил Тодоров.

„Много съм радостен, че улових този рядък екземпляр – бял амур, тежащ 12,300 кг. Тръпката е голяма! Това е най-едрата риба, която съм ловил досега с щека. Борих се да изтегля рибата около час и дори ми счупи втората „секция” на щеката. Извадихме я с помощта на голям кеп. Щеката е 13-метрова с 16/14 „ластик” и N:14-ти кука,”, развалнувано сподели победителят д-р Красимир Ечев.

През лятото на състезание по риболов на язовир Багренци Светослав Стоянов закачи на щеката си бял амур и след двучасова борба рибата му избяга от маломерния кеп. Две от състезанията по спортен риболов спечели Добромир Добрев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK