Д-р Костадин Киричев от МБАЛ-Гоце Делчев стана "Лекар на годината"

Д-р Костадин Киричев, снимка: Infomreja.bg

Анестезиологът д-р Костадин Киричев от МБАЛ „Иван Скендеров" е удостоен с голямото отличие на Българския лекарски съюз - "Лекар на гозината“. Почетната грамота и ценният плакет днес бяха връчени на тържествена церемония в кабинета на управителя на болницата, д-р Мария Радойкова, от председателя на съсловната организация д-р Милан Първанов, завеждащ отделението ОАРИЛ в гоцеделчевското лечебно заведение.

„Лекар на годината" се избира всяка година на 19 октомври, когато отбелязваме и Деня на българския лекар. Този ден се чества от 1996 г., когато Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Иван Рилски. Шастлив съм, че на мен се падва честта да връча отличието на д-р Костадин Киричев, който е един изключително скромен човек и професионалист в нелеката професия. Д-р Киричев е третият доктор от нашата болница, носител на  това престижно отличие. През годините с такова бяха удостоени д-р Неделчо Калайджиев и д-р Мария Мързеванова. От мое име, от името на лекарския съюз и от името на всички колеги от МБАЛ „Иван Скендеров" пожелавам на д-р Киричев много здраве и още много професионални успехи. Желаем му също и много лично и семейно щастие", каза при връчването на наградата д-р Милан Първанов.

Управителят на болницата в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова и колегите на носителя на отличието „Лекар на годината", д-р Костадин Киричев, му пожелаха още дълги години да работи в болницата в Гоце Делчев и да продължи да упражнява хуманната си професия за спасяването на още много човешки животи.

"Вие ще ме разплачете, благодаря за доверието и прекрасните пожелания! Да сме живи и здрави всички и както досега - отдадени на професията с човешка и професионална грижа за най-ценното, а именно - здравето на хората", сподели пред всички д-р Киричев.

Той е лекар с 39-годишен стаж, като 35 години работи само в болницата „Иван Скендеров" в Гоце Делчев. 

Днес църквата чества паметта на най-известния български светец и отшелник, покровител на българския народ, патрон и основател на Рилския манастир.

По традиция, в навечерието на празника, в основания от него манастир - Рилската света обител, се извършва всенощно бдение, на което присъстват стотици поклонници от всички краища на страната и от чужбина.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK