Д-р Иван Ибришимов: Крайно време е да обединим усилията си за запазването на болницата

Д-р Иван Ибришимов, снимка: Личен архив

Крайно време е да погледнем истината в очите и да обединим усилията си, за да запазим общинската болница в Дупница, която осигурява достъп до здравеопазване не само на жителите на общината, но и на съседните общини.

Това коментира във Фейсбук народният представител д-р Иван Ибришимов. Обръщението му е към всички, които имат отношение към проблема с лечебното заведение.

"За съжаление, в последните месеци местните управляващи са мълчаливи свидетели на агонията му, или в най-добрия случай само я констатират. Намирам подобно отношение за безотговорно и неадекватно на нуждите на населението", смята депутатът.

Той призова всички общински съветници, като принципал на дружеството, и целия кметски екип, като първа стъпка, да организират широка обществена дискусия с участието и на лекари, работещи в болницата, депутати, медии, представители на политически, граждански и неправителствени организации, заинтересовани граждани.

"Поставям проблема публично няколко дни, след като бях избран за народен представител, не защото го виждам сега - болницата винаги е била приоритет в обществите ми ангажименти, а защото не исках да бъда упрекван в трупане на дивиденти в предизборната кампания. Но вече нямаме време. Нека предотвратим срива и в общинското здравеопазване, след като видяхме края на образованието в малките населени места и затихването на културния живот в общината", заяви още д-р Иван Ибришимов.

Според него липсата на ангажираност и най-вече на прозрачност води до рязък спад в качеството на живот и до липса на перспективи за младите хора, които все повече напускат региона.

"Иначе е похвално намерението да се инвестират публични средства в строежа на детска градина, но нека се замислим за бъдещите й ползватели, какво ще им предложим и дали ще ги има", отправи риторичен въпрос народният представител от "БСП за България".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK