Д-р Дамов от Дупница подменил кръвната си проба за алкохол с женска

снимка: infomreja.bg, архив

Д-р Атанас Дамов от общинската болница в Дупница е подменил направените му кръвни проби с женски. Това показва експертизата, направена в Националния институт по криминалистика и криминология в София.

Медикът беше тестван за алкохол, след като роднини на починала пациентка подадоха сигнал до полицията, че Дамов е пиян на работа.

Вече е извършена и проверка за това какъв е редът за съхранение на кръвните проби в болницата и кой е имал достъп до тях, уточниха от прокуратурата.

В момента се очаква да стане готова и експертизата за това дали има причинно-следствена връзка между поведението на лекаря и смъртта на негова пациентка. 

Припомняме, че на  д-р Атанас Дамов беше направен тест с дрегер от полицията в Дупница. Тогава отчетеният резултат бе 2,47 промила алкохол в кръвта.

Още тогава колеги на доктора и управителя на здравното заведения д-р Любомир Теушански бяха категорични, че той е съвестен и изпълнява задълженията си стриктно. Всички те опровергаха резултата от дрегера, като обявиха, че Дамов е имал семейни проблеми и в същия ден е пил диазепам.

Екип на “Инфомрежа” потърси за коментар и управителя на здравното заведение д-р Теушански. За съжаление обаче той или изключваше телефона, или не го вдигаше. Очаквайте позицията му по проблема на по-късен етап, ако реши да разговаря с медии.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK