Д-р Атанас Камбитов: Ще изградим нова спортна площадка и ще профилираме улиците в село Изгрев

Снимки: Пресцентър ГЕРБ - Благоевград

Кандидатът за втори кметски мандат д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да бъде изградена нова мултифункционална детска площадка в село Изгрев. „Това ще бъде заложено в бюджета за 2016 година. Искам да добавя, че в Благоевград за последните четири години са изградени 64 спортни и детски площадки. Сред приоритетите на Общината през последния мандат са именно децата и осигуряване на тяхното здраве“, каза пред препълнена зала д-р Атанас Камбитов.

Той обеща, че ще бъдат профилирани и улиците в селото. Д-р Камбитов поясни, че от следващата година Общината ще може да концентрира усилия върху подобряване на условията за живот в селата, тъй като до средата на 2017 година има 176 млн. лева, защитени по европроекти. 

„Благоевград е по-специфична община, ние сме градска алгомерация и нямаме възможност като много други общини да усвояваме средства по проекти за селските райони. Сега, когато имаме гарантирани тези 176 млн. лева, Общината спокойно ще може да съсредоточи усилия и върху развитието на селата“, обясни д-р Атанас Камбитов.

По време на срещата в село Изгрев беше обсъдена и възможността за изграждане на църква в селото, както оборудване на лекарски кабинет, който да обслужва хората в селото. „От наша страна няма проблем да бъда ремонтирано и обзаведено помещение, което да функционира като лекарски кабинет, въпросът е да се намери лекар, който да поеме ангажимент и да работи на място“, каза д-р Камбитов. На събитието присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и кандидати от листата за общински съветници.

Преди срещата в село Изгрев, кандидатът за кмет на Благоевград д-р Камбитов бе поканен на среща на кандидатите за общински съветници от листата на  Обединени земеделци, които обявиха категоричната си подкрепа за кандидатурата на Атанас Камбитов за втори кметски мандат. Той благодари за подкрепата и доверието. По време на срещата ръководителят на клуб по художествена гимнастика „Пирин“ Благоевград с ръководител Лидия Стоянова поднесе благодарствен адрес на д-р Камбитов.

„Миналата година дойдохме тук и получихме невероятна подкрепа. Безкрайно благодарни сме на г-н Камбитов и на Община Благоевград. Целият ни екип е от София, но едва ли някога ще се разделим с Благоевград, защото срещнахме толкова топлота тук“, каза по време приветственото си слово Лидия Стоянова.

Клубът по художествена гимнастика в Благоевград стартира своята работa през октомври 2014 г. В него спортуват десетки деца. Младите гимнастички от Спортен клуб по художествена гимнастика „Пирин“  - Благоевград се вече имат спечелени множество медали от състезания и първенства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK