Д-р Атанас Камбитов и екипът му с грижа за хората с увреждания

снимки: ГЕРБ - Благоевград

Десетки членове на Съюза на инвалидите и Съюза на слепите присъстваха на срещата с кандидата за кмет на общината от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов и кандидатите за общински съветници, за да споделят проблемите, с които се сблъскват ежедневно.

Още в началото на срещата хората с увреждания изказаха искрена благодарност към настоящите общински съветници, Предприемачи ГЕРБ, областния координатор Костадин Хаджигаев, благодарение на които беше ремонтиран офисът на инвалидите, а членове на Съюза на слепите отидоха на екскурзия до Рупите. По предложение на групата съветници от ГЕРБ, Общинския съвет за първи път гласува средства за нуждите на инвалидите.

„В управленската ни програма има специален панел, който е с грижа за гражданите в неравностойно положение. Предвиждаме изграждането на Дневен рехабилитационен център за хора с увреждания, в който ще бъдат полагани необходимите специфични грижи. Смятам, че вие трябва да участвате активно във вземането на решения, касаещи вас, защото никой по-добре от самите вас не знае от какво имате нужда”, обърна се към присъстващите д-р Атанас Камбитов.

Председателката на Съюза на инвалидите Росица Ангелова посочи като централен проблем недостъпната градска среда, за което местната власт нехае години наред, дори и новоизгражданите тротоари не са скосени.

Хората със зрителни проблеми се оплакаха от липсата на релефни табели, които биха им помогнали в ориентацията на пътя. Те предложиха още монтирането на бутони на светофарите, които да задействат звукова сигнализация. „Това е възможно да се направи. Възможно е и при по-далновидна управленска политика да се отделят средства за покриване на неотложни разходи във връзка с дейността на вашите организации. Всичко е въпрос на диалог и аз ще настоявам при вземането на решения да има ваш представител”, заяви д-р Камбитов.

Освен изграждането на Дневен център, кандидат-кметът обясни, че има възможност да се построи и Дом за настаняване на хора с висок процент на инвалидност, тъй като разходите за лечение и рехабилитация обикновено са непосилни за тях.

„Вариантът е да се разработи проект и да се кандидатства по програми, още повече че в Благоевград има свободни училищни сгради, които законът позволява да бъдат използвани за социални цели”, поясни д-р Камбитов.

Неговата комплексна управленска програма беше подкрепена от хората с увреждания с аплодисменти и вяра, че този път няма да останат излъгани в очакванията си.

 

КОМЕНТАРИ

до Попов11:40 - 07.10.2011
Напълно те подкрепям.Кампанията на ГЕРБ е положителна,за сметка на останалите партии
Попов11:39 - 07.10.2011
Със злоба нищо не се постига.Управлението на Паскалев досега с помоща на Байкушев,доказа че е корумпирано и недостойно.От тази група се пръкна и Елезов,затова хората от града и селата искат промяна и ще го направят чрез Камбитов.
12311:35 - 07.10.2011
Успех на Камбитов.Това,че от всички кандидати сте се нагледали на него означава,че е реалния избор на Благоевград
xaxax11:34 - 07.10.2011
Камбитов е доктор.А вашият Елезов какво е работил последните 10 год.? Или кметската надпревара е футболен мач на Пирин,отбор който Елезов и Байкушев съсипаха,а сега искат да направят това и с града

FACEBOOK