Д-р Александър Костов: Няма данни Кадир Мехмед да е лекуван в болница

снимка: infomreja.bg

„Няма данни, че Кадир Мехмед, който преди два дни ни беше предаден от гръцките власти, е лекуван в болница, той е гладувал от близо месец", заяви заместник-управителят на благоевградската болница д-р Александър Костов. В потвърждение на думите си той допълни, че по ръцете на Кадир няма следи от поставяне на абокати, а по тялото му има белези, които засега не става ясно от какво са причинени.

По този начин благоевградските медици опровергават официално разпространената снощи информация от гръцкото посолство, че Кадир е лекуван в болница в Кавала на 6 юли след претърпяна катастрофа. Но ако това наистина е било така, то остава неясно как теглото му се е стопило до 40 кг.

От снощи Кадир е настанен в отделението по гастоентерология на МБАЛ-Благоевград. За момента роденият в разградското село Голяма вода все още не може да обясни какво му се е случило в Гърция.

Д-р Костов обяви, че с оглед стабилизиране на психичното състояние на пациента, достъпът до него от страна на медиите на този етап е забранен. Той уточни, че на Кадир Мехмед са назначени още две консултации с лекари специалисти, едната от които с психиатър.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK