Цветя за осиновената плоча на ген. Георги Тодоров от СОУ „Св. П. Хилендарски“ - Дупница

Честване на 80 години от кончината на генерал Георги Тодоров – командир на VІІ Рилска дивизия и любим почетен гражданин се проведе в Дупница.

Във връзка с инициативата под патронажа на президента на република България Росен Плевнелиев „Осинови паметник" учениците от СОУ "Св. Паисий Хилендарски" отдадоха почит на генерала легенда и поднесоха венец пред паметната му плоча.

Във Военния клуб в града се състоя среща с неговия правнук Михаил Захариев, на която присъстваха офицери и сержанти от запаса, членове на Народно читалище "Ген. Георги Тодоров – 2011", ученици и много гости. Господин Захариев сподели спомени за своя прадядо, за родното му място, делото и човещината му.

Срещата се превърна в урок по родолюбие. Поздравителни адреси от ръководствата на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Народно читалище "Ген. Георги Тодоров – 2011" получиха Георги Йорданов и Ясен Стоилов за участието си в Националната историческа конференция на тема: "100 години от Първата световна война".

Полк. Иван Шопов изказа благодарност за достойното им представяне и съхраняване паметта за героизма на воините от Седма рилска дивизия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK