Цветя и награди за 8. март в СУ "Н. Вапцаров" - Хаджидимово

Снимки: СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово

Вчера, Денят на жената – 8. март, бе особено красив и щастлив ден за директора на СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, Марияна Боянина. Любимата директорка на учителите и учениците от школото в Хаджидимово във вчерашният ден не само, че получаваше много цветя и подаръци послучай празника, но и раздаваше награди.

Наред с Ванина Бозова, която стана лауреат на 21. Национален конкурс „Любовта в нас“, наградите си получиха и участниците във втория предварителен кръг на Националното състезание „Стъпала на знанието - Български език и литература",което се организира от Сдружение „10 книги" и с подкрепата на Софийския университет.

Любовта към родния език на учениците от СУ „Никола Вапцаров“ отново пожъна заслужени успехи.

В проведения втори кръг участваха 14 ученици от V до XI клас като за националния кръг се класират и 14-те ученици.

Първенец между всички тях е отново единадесетокласничката Ванина Бозова, която от 50 възможни точки получи 50 за своето есе.

Достойното представяне на участниците се базира изцяло на сериозната им подготовка и тяхната допълнителна работа по предмета с подкрепата на техните преподаватели по български език и литература Наташа Хутманова, Заприна Глушкова, Венета Атанасова и Мария Терзиева.

Така, успешно изкачиха стъпала към финалното състезание на конкурса учениците: Ванина Бозова,  Магдалена Влахова и Мария Стоянова от XI клас, Вяра Караянева и Фикрие Чакърова от VІII клас, Наталия Таранинова, Яница Москова, Мария Параскова и Зорница Попова от VII клас, Гергана Атанасова и Ангел Терзиев от VI клас и Симеон Шопов, Илия Мърваков и Кристиян Караиванов от V клас.

Следващият, финален кръг, ще се проведе на 3. май.

В тази връзка вчера ученичката Наталия Таранинова от 7. клас освен грамота за състезанието получи и грамотата си за отличие в Националния конкурс "Малкият принц", организиран от Селановци, община Враца.

Като завършек на прекрасния празничен ден директора на училището Мариана Боянина заяви: „Благодарим на нашите ученици, които имаха смелостта и самочувствието, единствени в Община Хаджидимово, вече четвърта година да изкачват устремено стъпалата на познанието, да мерят сили със стотици участници от цялата страна. Пожелавам им успех, за да могат достойно да защитят името не само на училището ни, но и на град Хаджидимово и във финалния кръг през месец май 2018 г. Нека все така продължават да ни радват с успехите си!“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK