"Цветовете на времето" заблестяха на фолклорен спектакъл в Банско

Снимка: Община Банско

Спектакълът „Цветовете на времето”, подготвен от самодейните състави към читалище „Никола Вапцаров”-Банско, бе представен пред публиката в града. В навечерието на 105-годишнината от Освобождението на пиринския град, при препълнен салон, красотата и самобитността на българската и банската носия, бяха демонстрирани от самодейци и доброволци. Извадени от домашните сандъци, автентичните премени грееха, представени на своеобразното „дефиле” с много любов от банските жени, мъже и деца. Цялостната композиция бе допълнена от танци и песни, под вещата хореография на ръководителите Райна Асева и Десислава Баханова.

След спектакъла, бе представена съвместната изложба на трима обичани фотографи от Банско – Димитър Мацурев, Георги Ангелов и Иво Димитров. Емблематични кадри на хората и събитията на планинския град, са събрани под наименованието „Това е Банско”. Фотоизложбата представя три различни ракурса към Банско и пълнокръвния му живот, три различни погледа, обединени от любовта към родното място. Избраните кадри са изложени във фоайето на читалище „Никола Вапцаров”.

Програма на община Банско по случай 105-годишнината продължава със събитията от празничния 5. октомври.

Със Света литургия и молебен ще започне паметния ден, след което ще бъде изнесено Възпоменание, последвано от поднасяне на венци и цветя. За децата ще се проведе традиционното състезание „Детето риболовец без дрога” на язовир „Белизмата”. А кулминацията на тържествата в курортния град ще бъде концертът на един от най-успешните млади изпълнители на България в съвременната поп музика – Влади Ампов – Графа. За да поздрави всички жители и гости на града, той ще изпълни любими песни на малки и големи, акомпаниран от своя балет. Музикалното парти започва точно в 18:00 ч. на централния градски площад.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK