Площад „Македония“ в Благоевград се превръща в спортна арена

Снимки: Община Благоевград

Спортното събитие ще бъде открито утре в 11:00 часа

Община Благоевград организира „Спортна панорама” за осма поредна година. Събитието ще бъде открито в 11:00 часа на 23 септември (понеделник) на площад „Македония“.

Участие ще вземат над 30 спортни клуба, които ще представят своята дейност. В рамките на програмата ще бъдат направени демонстрации по различни спортни дисциплини, сред които таекуон-до спортна и естетическа гимнастика, джудо, самбо, бокс и др.

„Спортна панорама” се провежда под егидата на кмета на Благоевград, д-р Атанас Камбитов. Тя е сред проявите, с които Община Благоевград цели да популяризира и развива спортната среда в община Благоевград.

Благоевград е сред малкото общини, които предоставят базите, общинска собственост, за безвъзмездно ползване от спортните клубове. Условието е клубовете да са регистрирани като юридически лица с нестопанска цел, работещи в обществена полза на територията на общината.

По същото време, Община Благоевград ще отбележи и Световния ден на ходенето. Проявата е част от Националната програма на БАСВ за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР -2020”.

Спортното събитие е включено в календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са  достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK