Металното сърце на Банско препълнено с капачки само за 2 дни

Снимка: Infomreja.bg

Учители, ученици, родители приеха идеята „Капачки за бъдеще” с голям ентусиазъм. Семейството и училището са тези, които трябва да възпитават децата на доброта и хуманност.

Точно за два дни металното сърце в центъра на Банско се изпълни с капачки.

Това е наистина рекорд в пълненето на така наречените „контейнери“ за пластмасови капачки, чието събиране има за цел да събере средства за нови ковьози.

Сърцето бе поставено на 21-и март по иницатива на МГЕРБ, а на 22-и ученици от началното училище в града изсипаха безброй събирани от тях цветни капачки.

Инициативата в училището дойде от Мария Лавтарова от 2. Б клас и нейната майка. В продължение на няколко месеца успяхме да съберем много капачки и бяхме първите, които започнахме да пълним „Сърцето на доброто”, споделиха от училището.

Ден по-късно – на 23-март, сърцето е вече пълно догоре. Този ентусиазъм е похвален и доказва, че захванат ли се с кауза, банскалиите я довършват докрай.

Радостно е, че в отсрещните заведения масово се събират капачки, които след това отиват директно в сърцето.

Но Банско тупти и за друга кауза – помощта за треньора Георги Джолев, който има нужда от трансплантация на черен дроб в Турция. Кутии за дарения са поставени на много места из града.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: НУ-Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK