Цветанов поема патронажа на фолклорния фест „Неврокоп свири, пее и танцува”

снимки: infomreja.bg

Второто издание на фолклорния фестивал „Неврокоп свири, пее и танцува”, който ще се проведе тази година от 14 и 16 септември в Гоце Делчев ще бъде под патронажа на  вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това каза днес на пресконференция народният представител от ГЕРБ Георги Андонов.

За ИНФОМРЕЖА той сподели, че през предстоящата седмица ще се срещне с министъра на културата Вежди Рашидов, за да обсъдят включването на фолклорния фестивал в Националния културен календар на България през следващата година. Партньор на фестивала е Държавната агенция на българите в чужбина с председател Росен Иванов, която предвижда участието на танцови състави от Испания, Румъния, Сърбия, Македония и др.

В представителната част на феста ще се включат и ансамбъл „Филип Кутев”, русенският фолклорен ансамбъл „Найден Киров”, както и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци. Новото тази година е, че се предвижда той да бъде в рамките на  три дни, на три сцени на площад „Гоце Делчев, на ротондадата в градският парк, а  основната сцена ще бъде монтирана на площад „Македония”, където ще бъде заключителната част и награждаването на лауреатите.

Другата новост е, че тази година фестивалът ще има и състезателна част, а определеният вече награден фонд е 11 000 лева. До момента над 20 фолклорни състава от цялата страна са заявили участие, но с всеки изминал ден броят на желаещите участници расте, коментираха организаторите.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK