Цветанов на молитвена закуска с Тръмп

Снимка: Дарик, архив

Цветан Цветанов ще участва за пети път в Националната молитвена закуска във Вашингтон при президента на САЩ - Доналд Тръмп.

Цветанов ще бъде придружаван от народния представител от ГЕРБ-Русе, и член на Изпълнителната комисия на партията - Пламен Нунев. В делегацията за форума за първи път участват и заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на София - Йорданка Фандъкова, заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас - Димитър Николов и кметът на Пловдив - Иван Тотев.

Националната молитвена закуска е международен форум, който се организира съвместно от Белия дом и Конгреса на САЩ. Провежда се ежегодно през първия четвъртък на февруари, като Камарата на представителите и Сенатът се редуват в председателстването на закуската. Това е едно от най-значимите събития в политическия живот на САЩ. По време на закуската, освен президентът на САЩ, традиционно присъстват и членове на правителството, Конгреса, дипломатическия корпус, висшата администрация и въоръжените сили на САЩ. На форума се канят още дипломати, бизнесмени, политически, религиозни, научни, стопански и държавни лидери от различни държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK