Цветанов: Кандидат-кметът Сейхан Ахмедов ще покаже след изборите в Хвостяне, че ГЕРБ е № 1

Снимки: Infomreja.bg

На изборите на 13 март в Хвостяне кандидатът на ГЕРБ Сейхан Ахмедов ще постигне такъв резултат, който да не остави усещане, че силите са изравнени. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на откриването на предизборната кампания в гърменското село, където кандидат-кметът и в предния мандат бе един от успешните управници на ГЕРБ в община Гърмен.

На предизборната среща в Хвостяне да подкрепят Сейхан Ахмедов заедно с Цветан Цветанов бяха и народният представител Георги Андонов, както и областният координатор и депутат от ГЕРБ  Даниела Савеклиева. Заместник-областният управите Асим Адемов и председателят на ОбС-Гърмен Катерина Татанова от ГЕРБ също декларираха подкрепата си към Сейхан Ахмедов, като заявиха, че изборната победа ще е в полза на ГЕРБ и най-вече за жителите на Хвостяне.

Предизборната среща бе водена от председателя на ГЕРБ - Гърмен Верхад Ислямов. Той пък заяви, че в залата да изрази подкрепата си към Сейхан Ахмедов присъства и загубилият местния вот през миналата година кандидат на ДПС, който говори за консолидация в полза на кандидата на ГЕРБ в Хвостяне.

„Битката в Хвостяне е между ГЕРБ и БСП, след победата на Сейхан Ахмедов на 13 март с общинската власт трябва да се поработи много активно за предотвратяване на създаденото от опонентите ни от БСП противопоставяне между хората в селото. ГЕРБ трябва да покаже и след тези частични избори, че е номер едно. В Гърмен вече говорим за сериозно и устойчиво присъствие на нашата партия. Началото наистина беше трудно, но благодарение на вашата активна роля и воля промяната вече е възможна. Ако вас ви нямаше, в община Гърмен няма да я има и ПП ГЕРБ", заяви на присъстващите Цветан Цветанов, като им благодари. 

"На изборите на 13 март в Хвостяне искаме присъствие на жандармерията, защото наистина създаденото от БСП напрежение и разделение на хората, та дори и на цели семейства и родове още от редовните местни избори и балотажа през 2015 г., вече е нетърпимо", споделиха пред Цветанов и хора от залата. 

Георги  Андонов от своя страна обяви, че община Гърмен е с най-малко усвоени средства от европроекти и програми на ЕС. Той направи сравнение със съседните общини, като уточни, че община Гоце Делчев е усвоила за периода над 48 милиона лева, община Хаджидимово - над 20 млн. лв., община Сатовча - над 30 млн. лв., а община Гърмен - едва 4 млн. лв., което изоставане се дължи на неадекватното управление, лошия имидж на общината и други проблеми, останали като наследство от предишната общинска управа.

Пред събралите се много кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ, Цветан Цветанов пое ангажимент още във вторник да направи предложение за осигуряване на целеви средства за санирането на двете училища в Хвостяне и Горно Дряново, за които ще бъде изготвен общ проект. Най-болезнената тема – изкупуването на тютюна, също бе поставена на срещата в Хвостяне, като присъстващите откровено заявиха, че вече има хора, които няма с какво да хранят семействата си.

По въпроса Цветан Цветанов бе категоричен, че правителството, начело с министър-председателя Бойко Борисов, полага максимални усилия да се изкупи тютюнът и този проблем да бъде разрешен. Георги Андонов пък заяви, че парламентът е гласувал промени в Закона за тютюна, с които ще се създадат арбитражни комисии към дирекциите по земеделие, които ще дават становища в 7-дневен срок при спорове между фирмите и тютюнопроизводителите. Новите промени ще влязат в сила още през следващата година. 

Цветан Цветанов подчерта, че правителството начело с Бойко Борисов е стабилно. „Ние от партия ГЕРБ искаме да правим политики, да градим, да показваме още видими резултати”. Той посочи, че днес повече отвсякога страната се нуждае от стабилност, защото регионът е дестабилизиран от бежанската вълна. „Омразата трябва да спре да бъде част от политиката”, заяви още Цветан Цветанов в Хвостяне. 

От своя страна Даниела Савеклиева призова хората от Хвостяне да не се поддават на провокациите и неверните слухове, които разпространяват опонентите и на 13 март да гласуват за най-добрия кандидат за кмет на селото - Сейхан Ахмедов. Тя заяви увереността си, че на 13 март всички ще се поздравят с победа, защото разумните хора ще оценят направеното от Сейхан Ахмедов през предишните четири години и ше му дадат възможност да продължи да работи за Хвостяне и жителите на селото. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK