Физиотерапевти прегледаха над 200 деца от Банско, Добринище и места за Деня на спорта

Снимки: Община Банско

По повод 17 май - Деня на българския спорт, Община Банско покани специалисти в областта на спорта и физиотерапията, които извършиха скринингово изследване.

Екипът на Борислав Чонгов прегледа над 200 деца от Банско, Добринище и с. Места, в рамките на 3 дни. В изследването бяха включени съвременни методи, отговарящи на световните тендеции в превенцията на гръбначните изкривявания при учениците.

Близо 150 състезатели от спортните клубове към общината бяха изследвани чрез фукнционални тестове, целящи проверка на тяхното физическо моментно състояние.

На 18-19 май 2019 в Посетителски информационен център се проведе и двудневно обучение на TheraBand Academy България, на тема:"Еластично съпротивление, проприоцептивна тренировка, миофасциална релаксация и тейпинг в спорта".

В семинара взеха участие треньори, спортни педагози и специалисти в областта на физиотерапията, на които беше предоставена възможност да добият нови знания и опит.

Лекциите водеха утвърдените преподаватели Борислав Чонгов и Веселин Пенков, обучени в международната TheraBand Академия. Общинското ръководство благодари на Борислав Чонгов и на неговия екип за професионализма и безвъзмездна подкрепа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK