Цветанов и кандидати за евродепутати откриха реновирана детска площадка в Добринище, дарение от Андрей Новаков

Снимки: ГЕРБ

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков, Асим Адемов и Илия Лазаров участваха в откриването реновирана детска площадка в Добринище. Средствата за съоражението са дарени от кандидата за евродепутат Андрей Новаков. То се намира в двора на детска градина "Мечо Пух".

"Банско и Добринище имат много потенциал за развитие, въпросът е само да продължим и да не се отказваме. Ние вярваме, че на 26 май ще имаме възможност да изберем достойните евродепутати, които да ни представляват в Европейския парламент", коментира Цветан Цветанов. 

Той изказа своята благодарност към местната власт в Банско и Добринище по отношение постигнато от тях. "Те получиха не малко целеви ресурс за постигането на по-добър живот. Дори в момента в Банско правим нова детска градина", каза Цветанов. Председателят на предизборния щаб допълни, че основен приоритет за ГЕРБ винаги е било образованието, затова се инвестират много средства в подобряване на образователната инфраструктура.

Той подчерта, че България получава солидна подкрепа от Европейският съюз, затова и изборите на 26 май са важни, защото така ще може нашият глас да се чуе в Европа.

Цветан Цветанов сподели, че преди събитието е разговарял с отец Румен, който е изказал голяма благодарност към правителството за приетият Закон за вероизповеданията. "Знаете, че имаше много спорове около него, но сега попитах отец Румен дали решението ни да подпомагаме вероизповеданията е било правилно, а той от своя страна изрази пълната си подкрепа", уточни Цветанов.

Кметът на населеното място Китан Галчев изказа благодарност от свое и от името на жителите на Добринище към Андрей Новаков за направеното дарение.

"Нашите кандидати за евродепутати, сред които са Андрей Новаков, Асим Адемов и Илия Лазаров трябва да бъдат и в следващия Европейски парламент, защото и Новаков, и Адемов, които бяха евродепутати досега постигнаха много. Ще спомена само две неща. Първото от тях е, че в следващия програмен период за България ще бъдат отпуснати много повече средства. Другото е, че благодарение на премиера Бойко Борисов, правителството на ПП ГЕРБ и нашите евродепутати бяха постигнати едни по-добри взаимоотношения между страните на Балканите", каза още Галчев.

Като добър пример в тази посока той посочи, че Северна Македония е една стъпка по-близо до членство в Европейския съюз, което ще гарантира по-голяма сигурност и стабилност за България, защото те са наши съседи. Кметът на Добринище пожела успех на кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС на изборите, които ще се проведат на 26 май.

От своя страна кандидатът за евродепутат Андрей Новаков заяви, че за него е голяма чест да е в Добринище. "За мен това не е събитие, а нещо лично - среща с приятели. Искам да благодаря на кмета на Банско Георги Икономов, на г-н Цветанов и на всички от ГЕРБ, които  дават път на младите", заяви Новаков. Той отбеляза, че основна заслуга за дарението в Добринище има неговата съпруга Татяна Новакова.

"В ГЕРБ сме възпитани така, че преди да говориш трябва да направиш нещо и се надявам, че такива неща, като площадката в Добринище ще бъдат нашия почерк", подчерта кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС.

Кметът на Банско Георги Икономов отбеляза, че както в курортния град, така и в Добринище са били реализирани редица проекти.

По време на срещите си с хората жителите на Добринище коментираха, че проектите реализирани със средства от Европейския съюз, са променили облика на града им. Те изказаха своята благодарност към правителството и кметовете на двете общини.

На събитието присъстваха още областният координатор на ПП ГЕРБ - Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, депутатите Александър Мацурев и д-р Емил Тончев, общинският ръководител на ГЕРБ - Благоевград Бисер Михайлов, кметове на кметства, общински съветници и граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Драго00:28 - 13.05.2019
Тя тая площадка мое да се събере зад некоя от вратите у апартаментите...! :) Не ги е срам 100 маймуни с една пързалка да се рекламират... зорлем на 4 години веднъж им се отделило от сърцето!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK