Цветанов: Главчeв остава депутат

Снимка: КРОСС

„ГЕРБ е партия, която иска да намалява политическото противопоставяме, а не да го засилва. С вчерашния изцяло личен акт на Димитър Главчев той показа точно това“. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БТВ.

 

„Димитър Главчев остава депутат, вчера премиерът Бойко Борисов два пъти разговаря с него в тази посока“, добави Цветанов.

Той обясни още, че много от структурите на ГЕРБ не одобряват оставката на Главчев като председател на Народното събрание. По думите на Цветан Цветанов обаче само се сменял капитанът в лицето на Цвета Караянчева и „отборът на ГЕРБ пак ще е водещ в шампионската лига“.

Главчев обяснил на колегите си, че не иска да е препъникамък пред предстоящото европредседателство.
„Той е отговорен човек. Аз искам да му кажа ,че той направи нещо, което малко политици правят в такава ситуация“, каза Цветанов.

Според него Главчев бил жертва на атаките на опозицията в последните месеци. Въпреки това зам.-шефът на ГЕРБ отчете, че Главчев не е трябвало да прибягва до крайна санкция спрямо Корнелия Нинова – да я гони от пленарната зала за думите ѝ.

„Всички трябва да допринасяме за нормалните отношения в парламента и всеки от нас е прекрачвал границата на добрия тон“, смята Цветанов.

Той подчерта, че на председателския съвет в Народното събрание в петък всички парламентарни лидери били на това мнение.

Цветанов смята, че в момента Народното събрание било в изключително добра форма, но опозицията искала да провокира напрежение.

Цветанов категорично отрече на председателския съвет да е сключвана сделка – оставка на Главчев срещу подкрепя от БСП за отпадането на давността за приватизацията.

„Димитър Главчев е качествен човек и партията стои зад него“, категоричен е още Цветанов.

Според него Цвета Караянчева е успяла през годините да натрупа опит и ще се справи като председател на парламента.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK