Първите жалби в ОИК-Банско, са факт, но не са основателни

Снимка: Infomreja.bg

Атакувани са двамата кандидати Икономов и Кадев

В Общинската избирателната комисия в Банско постъпиха първите жалби, очертаващи се като престрелки между кандидатите, впуснали се в битката за кметския пост в града.

В ОИК е постъпила жалба, входирана от Тодор Тренчев - представител на ПП „ВОЛЯ”.

В мотивите се излагат твърдения, че на 28.09.2019 г., събота, служебен автомобил на Община Банско - марка „Дачия”, рег. № Е6961 МН, воден от общински служител, в продължение на няколко часа следобед е разнасял покани на Георги Икономов за официалното откриване на кампанията на ПП ГЕРБ.

Жалбоподателят изказва дълбокото си възмущение от използването на общински средства, гориво, автомобили и служители за предизборни нужди. Също така приканва ОИК да вземе съответните мерки съгласно законодателството.

Към жалбата е приложено пълномощно от Полина Цветославова Цанкова - Христова в полза на Тодор Тренчев, снимков материал, от който е видно МПС, паркирано на паркинг, както и снимка на неименуван материал, с логото на ПП ГЕРБ, с който Георги Икономов отправя покана към неопределен адресат за откриване на предизборната кампания на ГЕРБ.

В представените снимкови материали не се съдържат данни, подкрепящи оплакванията, изложени в жалбата – нито относно извършител, нито за дата и място на извършване на твърдяното нарушение, както и данни за наличие на нарушение.

Общинска избирателна комисия-Банско, оставя жалбата без уважение като неоснователна и недоказана.

Сигнал е подаден и от Костадин Крумов Костадинов, представител на ПП „СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ” за незаконно прокламиране името на партията в агитационни материали на кандидат за кмет Иван Михайлов Кадев.

Към жалбата е приложено пълномощно от Румен Димитров Христов-председател на ПП ”Съюз на демократичните сили”, в полза на Костадин Крумов Костадинов, диск, съдържащ снимков материал – проектоплакат, свален от Фейсбук.

Председателката на комисията на ОИК- Банско предлага на основание чл. 183, ал.4 и чл. 187, ал.4 от ИК сигналът да се приеме като основателен.

След гласуване комисията отхвърли жалбата като неоснователна, базирана на публикация във Фейсбук, тъй като на основание, че „Не са медийни услуги социалните мрежи - фейсбук, туитър и други подобни.”

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK