Асим Адемов в Гоце Делчев: Евроинституциите проявяват доверие към страната ни и това трябва да продължи!

Снимка: Infomreja.bg

В Гоце Делчев се проведе среща с кандидата за член на Европейския парламент от листата на ПП ГЕРБ и СДС - Асим Адемов. Тя беше под надслов „Европа в нашия град“. На нея присъстваше Цветан Цветанов – председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ за Европейските избори на 26-и май и заместник-председател на ПП ГЕРБ. Тук беше и областният координатор на ГЕРБ – Благоевград, и народен представител - Даниела Савеклиева, както и народният представител д-р Емил Тончев.

„Смятам, че с постигнатите резултати имаме основание отново да застанем пред вас и да искаме вашата подкрепа, за да продължим по този път“, каза в началото на словото си Асим Адемов. След това той направи сравнение между отношенията в едно обикновено семейство и тези в голямото европейско семейство, като подчерта, че във всички случаи трябва да се проявява отговорност.

„Когато Европа изпитва трудности, ние трябва да окажем съпричастност, като участваме в изборите, да не се превръщаме в едни консуматори, които само чакат да получат европейски средства, а когато трябва да участваме в изборите, да заявяваме, че Европа не ни интересува“, продължи той.

Със задоволство Адемов сподели, че европейските институции проявяват доверие към нашата страна и това трябва да продължи.

С внимание присъстващите изслушаха изказването и на Цветан Цветанов, което започна с даване на висока оценка за работата на досегашните евродепутати от ПП ГЕРБ и в частност – на Асим Адемов.

Акцент в изказването беше поставен и върху факта, че ГЕРБ и СДС са членки на ЕНП – най-голямото европейско политическо семейство, което има най-голямата група в Европарламента. „Така ще дадем много ясен знак, че партиите, които подкрепят силна и обединена Европа, ще работят заедно“, каза г-н Цветанов.

Доказвайки тезата, че трябва да се правят политики, които да достигат до хората, ораторът посочи като примери подкрепата за изгорялото читалище в Скребатно, инвестирането на средства в училището в  Рибново, санирането на редица сгради по проект за енергийна ефективност в Гоце Делчев.

„700 милиона лева по ОП „Региони в растеж“ подобриха образователната инфраструктура на 500 училища и детски градини, а парите, необходими да се покрие целият обем от образователната инфраструктура, е 9 милиарда лева. При стабилност ще можем да разчитаме не само на европейските фондове, но  да използваме и приходите, които са в повече в бюджета, както и Норвежката и Швейцарската програма“, добави той.

В словото си Цветан Цветанов заяви, че до края на този управленски мандат – 2021 година, учителските заплати ще се увеличат двойно, за да навлязат в системата „ентусиазирани и мотивирани млади учители“.

В словото присъстваше и въпросът за ангажиментите на страната ни относно външната сигурност на ЕС. „Ние трябва да подкрепим всяка политика за повече финансови средства за охрана  на външната граница на ЕС.Това означава повече възможности и за България. Освен това трябва да градим доверие с нашите съседи, да имаме диалог с тях и да няма миграционен натиск“, каза още Цветанов.

Словото завърши с призив "да бъдем позитивни и градивни, защото омразата между политиците пряко влияе върху обществените нагласи".

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Мехмед21:54 - 03.05.2019
Масата отпред е много малка.Не може да събере всички мераклий за власт и пари.А за проблемите на хората-едно голямо нищо.
Въведете име...21:28 - 03.05.2019
Как да гласуват за вас вие сте 10 години на влат и в Гоце Делчев има 5 общини и само едно гише за докоменти хората са блъскат къто животни в кое век живем .срам и позор герб
Хихи14:42 - 03.05.2019
Само като гледам хората от селата и се късам от смех ехоооо чукондури закъсахтея здраво марш в помиината политическа яма.
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK