Цветанов: Демокрацията е застрашена, готвят масови безредици

снимка: infomreja.bg, архив

Участваме в дирижиран сценарий. Това е подготовка за масови безредици, заяви председателят на изборната комисия на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от Фрог нюз.

Демокрацията е заплашена от определени формации, които участвата активно в този сценарий през последните седмици. Първо трябва да се произнесат компетентните органи, преди да се коментира, каза още Цветанов.

Не можаха да дадат на хората дори в деня за размисъл време да помислят. Когато компетентните органи се произнесат, тогава могат да коментират. Не може в деня на размисъл да има компромати, които да провокират агресия, добави Цветанов.

Има агресия срещу нас, от хора , които знаят че ще загубят изборите и това е организирано от тях, каза Цветанов, според когото обществената поръчка за отпечатване на бюлетините е проведена от служебното правителство, а не от правителството на Борисов.

Нека да гласуваме, за да има висока избирателна активност и така да противодействаме на спекулациите, които се наблюдават. Демокрацията е застрашена, има политически формации които искат масови безредици и хаос, недопустимо е това да става в деня за размисъл, каза Цветанов и се извини на българските граждани за това, което наблюдават.

Цветанов каза още, че ще сезира Европейската комисия и Европейския парламент за това, което става в деня за размисъл.

Призивът ми е нека да отидем и да гласуваме. Много ми е обидно, че в днешния ден за първи път имаме такъв режисиран сценарий, с който е нарушен демократичният процес в България. Извинявам се на всички български граждани за тази пресконференция. Милеейки за родината, призовавам всички да отидем и да упражним правото си на глас. Има компетентни органи, които ще трябва да се произнесат, има технологичен брак, който винаги в подобен производствен процес, има такъв процент. Има логични обяснения от собственика на печатницата, заключи Цветан Цветанов.

 

КОМЕНТАРИ

du00:04 - 12.05.2013
nagal ama te vsi4ki gerbadjii sa takiva
!!!!!!!!!!!!20:45 - 11.05.2013
Tochno taka samo ot tqh!Te taka sa spechelili i drugite izbori s izmama!
УУУУ20:40 - 11.05.2013
Демокрацията е застрашена само от ГЕРБ
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK